Nomadska vas je večnamenski in preprosto urejen prostor v Triglavskem parku, ki odraža človekov prvinski odnos do narave. To je kraj ob smaragdni reki Soči, kjer uživamo v naravi, ki nas obdaja, je svet, kjer se lahko počutimo svobodno, ki je oblikovan tako, da omogoča osebnostni razvoj človeka. Enotno nomadsko naselje združuje tipije v kombinaciji z osrednjim mestom druženja – totem, urejeno kurišče, manjša koča s sanitarijami in večje travnato območje za dodatne šotore. Osnovni koncept je združevanje prvinske izkušnje bivanja in raziskovanja s sodobnimi potrebami poslovnega sveta. Odločitev za Nomadsko vas je vračanje h koreninam, k preprostemu življenju brez sodobnih tehnoloških dobrin. Vas je postavljena v sozvočju naravnega parka in ponuja nekaj sanjskega – s svojo lego in ureditvijo je svet zase. Je harmonično ravnovesje med nekoč in danes, je stanje navdiha.

nomadska_zvecer

 

Nomadska vas je zasnovana tako, da omogoča bivanje, preživljanje in aktivno doživetje na enem mestu. Vsak dan v vasi je drugačen in se opira na vremensko situacijo ter ponuja neomejene možnosti v osupljivi naravni kulisi. Velike in opazne lokacije so ponavadi del urejene in moderne infrastrukture, Nomadska vas pa je bolj fleksibilna, se bolje prilagaja okolju in kulturi ter poudarja živa občutenja.

Kljub temu, da se plemena sicer selijo v kraje z ugodnimi pogoji in ustrezno klimo ima Nomadska vas stalno lokacijo. Pozimi se nomadi družijo bolj v koči, spomladi pa se naselijo na travnik, ki leži v neposredni bližini reke Soče.